2024.03.29. - Auguszta

A baltás nyugdíjas túszul ejtette a postást!

Túszul ejtette a postást egy baltával felfegyverkezett nyugdíjas a kelet-ukrajnai Torez városban, mert nem kapta meg a bányától a visszkeresetét.

A 72 éves nyugdíjas telefonon értesítette a Donyeck megyei település rendõrségét arról, hogy lakásában fogva tartja a helyi postásnõt. A férfi 2485 hrivnyát (kb. 80 ezer Ft) követelt a túsz szabadon bocsátásáért - jelentette kedden az UNIAN hírügynökség.

Az elkeseredett nyugdíjas régóta várta a bányában végzett munka kapcsán neki járó visszkeresetet, s miután az a februári kifizetés napján sem érkezett meg, fejszével fenyegetõzve foglyul ejtette a postást. A 31 éves nõt ragasztószalaggal egy székhez kötözte, majd értesítette a rendõrséget.

A rendõröknek sem telefonon, sem a helyszínen tárgyalva nem sikerült rábírniuk a túsz elengedésére a férfit. Csak akkor volt hajlandó kinyúlni a bejárati ajtó mögül, amikor átadták neki a követelt összeget. A pénz átvételének pillanatában a kommandósok benyomták az ajtót, leteperték a baltával hadonászó idõs embert, és kiszabadították a postást, aki öt órán át volt a székhez kötözve. A férfi felesége eközben az ágyban feküdt és alvást színlelt.

A nyugdíjas ellen túszejtés címén indult bûnügyi eljárás.