2024.03.29. - Auguszta

Újra mászott a francia 'Pókember'

Hongkong - Újra mászott Alain Robert, a francia "Pókember": ezúttal Hongkongban kapaszkodott fel egy felhõkarcolóra, szokása szerint biztosítókötél nélkül.

A 46 éves férfinak mindössze 40 percre volt szüksége a 270 méter magas, 62 emeletes Cheung Kong felhõkarcoló, a város egyik legmagasabb épületének megmászásához, akciójával a klímaváltozásra akarta felhívni a figyelmet - számolt be a hongkongi média. Hogy miként kapcsolódik össze a házmászás a felmelegedéssel, azt feltehetõen még a Pókember sem tudja, tény viszont, hogy sûrû köd volt, ami nehezítette dolgát.
A földre visszatérve már várta a rendõrség, õrizetbe is vették, de mivel a tulajdonos nem tett feljelentést, pár óra múltán szabadon engedték. A felhõkarcoló egy hongkongi milliárdos tulajdonában van, a "Pókember" négy évvel ezelõtt már megmászta egyszer.

Alain Robert biztosítókötél nélkül hódította meg korábban az Eiffel-tornyot, az New York-i Empire State Buildinget és a Kuala Lumpur-i Petronas-tornyot is. 15 éves mászókarrierje során több mint 90 magas épületet hódított meg, akciói után gyakran vették õrizetbe.