2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Armani egymillió dollárt adakozott mûvészeti oktatásra

Armani egymillió dollárt adakozott mûvészeti oktatásra
New York - Egymillió dollárt (240 millió forint) adományoz New York-i iskolák számára Giorgio Armani. A világhírû divattervezõ a mûvészeti programok gondozására szánja az iskoláknak adott pénzt.

Az olasz mester legújabb, zászlóshajónak szánt üzletének New York-i megnyitóján jelentette be az adományt kedd este. Az összeg olyan állami iskolákhoz jut, ahol támogatják a mûvészeti programokat, és ahol több hátrányos helyzetû diák tanul.
Az új kezdeményezés az Armani Mûvészeti Intézet nevet viseli, a divatcézár úgy látja: a program esélyt ad a fiatal gyerekek számára, hogy álmodjanak.

New York polgármestere, Michael Bloomberg szerint a mûvészeti oktatás alapvetõ része a széleskörû mûveltségnek, és a tervezõ ajándéka a város összes diákjának esélyt nyújt arra, hogy megtapasztalja ezt.

Az adomány az állami iskolák alapjához érkezik, ez a nonprofit intézmény támogatja a város oktatási intézményeit. A szervezet 2003 óta több mint 240 millió dollárt (hozzávetõleg 58 milliárd forintot) gyûjtött össze.

A négyemeletes Armani üzlet megnyitója valódi társasági esemény volt, amelyen a polgármester, Caroline Kennedy és Albert monacói herceg mellett olyan hírességek vettek részt mint Robert De Niro, Martin Scorsese, Milla Jovovich, és Alicia Keys, valamint Victoria Beckham.