2024.04.23. - Béla

Saját halálhírét keltette egy internetes csaló

Saját halálhírét keltette egy internetes csaló, aki így akart megszabadulni az általa becsapott eBayes vásárlóktól. A férfira kétéves börtönbüntetés vár.

Jason Hart apja nevében hívta fel a városi újságot, és bejelentette, hogy "fiuk" elhunyt, hetekkel azt követõen, hogy szüleit megmentette egy tûzesetben.

A Bolton Evening News egyik újságíróját annyira megragadta a történet, hogy címlapon számolt be a tragikus esetrõl. Hart azonban csak arra használta a mesét, hogy megszabaduljon azoktól az emberektõl, akiket az eBay internetes árverési oldalon csapott be. Az átvert vevõk hozzávetõleg 26 ezer eurót (7,9 millió forintot) fizettek ki olyan árucikkekért, amelyeket soha nem kaptak meg.

Egy boltoni bíróság más vádpontok mellett csalásban találta bûnösnek a 33 éves férfit, aki elismerte tettét. 2006 és 2007 között játékkonzolokat, koncertjegyeket és mobiltelefonokat adott el az eBayen, de soha nem szállította le az árucikkeket. A befolyt pénzbõl akkori barátnõjének vett nagyvonalú ajándékokat. Hart egyik becsapott vásárlója például jegyet vett a férfitól egy rögbimérkõzésre, amelyre szüleit is odautaztatta Új-Zélandról.