2024.04.20. - Tivadar

Julia Roberts producerként támogatja Dennis Lee filmjeit

Los Angeles - Julia Roberts producerként száll be a Jesus Henry Christ címû vígjátékba, amelynek rendezõje, Dennis Lee azzal a tavaly elkészült filmdrámával mutatkozik be nyáron Amerikában, amelyben a filmsztár is szerepet vállalt.
Lee 2003-ban diákfilmes díjat nyert a Christ alapjául szolgáló készült rövidfilmmel. Maga írta a játékfilm forgatókönyvét, és õ is rendezi a filmet, amelyben a The Hollywood Reporter értesülése szerint Julia Roberst nem vállalt szerepet.

A történet egy kisfiúról szól, aki mesterséges megtermékenyítéssel született, s tízévesen nekilát, hogy megtalálja apját. Egy városszerte kiaggatott cédula nyomán haladva véli elérni célját.

A Columbia filmiskolában végzett Lee elsõ nagyjátékfilmje a Fireflies in the Garden, amelyet tavaly már vetítettek a Berlinalén, idén júniusban kerül az észak-amerikai mozikba. A családi dráma sztárszereposztásában Julia Roberts, Ryan Reynolds, Willem Dafoe és Emily Watson is feltûnik.

Roberts, aki az utóbbi hat évben Red Om elnevezésû produkciós cégén keresztül már több film és tévéfilm gyártásában részt vett, Lee következõ filmjét is felkarolta. A rendezõ Brad Kessler Birds in Fall címû regényét adaptálja filmvászonra.