2024.04.25. - Márk

Nagy a bûz Bob Dylan körül

Los Angeles - Elviselhetetlen szagra panaszkodnak Bob Dylan malibui szomszédai: a zenész birtokán felállított mobil illemhely olyan bûzt áraszt, hogy már a hatóságok is bekapcsolódtak a vitába - tájékoztat a Los Angeles Times.

Cindy Emminger, a szomszédasszony szerint szeptemberben kezdõdött minden. Bob Dylan nagy kiterjedésû birtokán szomszédai házához közel felállított egy mobil vécét, amelyet a biztonsági személyzet használ.
A zenész, aki 20 éve lakik a kaliforniai luxusterületen, nem reagált Emmingerék panaszaira és a WC eltávolítására irányuló kérésére sem. Januárban már a hatóságok is beavatkoztak, Dylan biztonsági õrei azonban a város dolgozóját is távozásra szólították fel. A nyomozás állásáról az illetékesek nem nyilatkoztak.

Az öt nagy szellõztetõ, amelyeket a szagok elûzésére házuk mellett állítottak fel a szomszédok, nem sokat segítenek. Különösen ködös estéken rossz a helyzet - panaszkodik Cindy Emminger.

A mobil mellékhelyiségek felállítása Malibuban megengedett, de az elõírásokban szerepelnek olyan kikötések is, amelyek a Bob Dylan felõl érkezõ szagokat is törvénybe ütközõnek értékelik.