2024.04.24. - György

Párosával engedik haza a nyolcasikreket!

Hazaengedtek a kórházból két kisfiút a január végén koraszülötten világra jött kaliforniai nyolcas ikrek közül.

Kedd éjszaka fotósok és kíváncsi szomszédok gyûrûjében gördült be az édesanya, Nadya Suleman új házának garázsába az autó, amivel a 2,27 kilógram súlyú Noah és az ugyanakkora Isaiah érkezett.

A Los Angelestõl 40 kilométerre fekvõ La Habra-i házat elõzõleg alaposan szemrevételezték az ikreket ellátó kórház illetékesei. A négyhálószobás, háromfürdõszobás lakást a gyerekek igényeinek megfelelõen újították fel.

A házat Suleman vette 565 ezer dollárért, mint mondta a rendelkezésére álló "lehetõségek" felhasználásából, ám azt nem pontosította, honnan származott a pénz.

A 33 éves Suleman egyedülálló, munkanélküli anya, aki korábban világra jött hat gyermekét, akik 2-7 évesek, és a nyolcas ikreket is mesterséges megtermékenyítéssel szülte.

Az édesanya mind a 14 gyermekével az új házban fog lakni. Az ikrek táplálásában, gondozásában és fejlesztésében egy jótékony gondozószervezet alkalmazottai vannak segítségére.

Mandhir Gupta, a kórház csecsemõorvosa boldog pillanatnak nevezte az elsõ ikrek hazatérését, mert - mint mondta - mindig öröm, ha egészségesen bocsáthatnak el koraszülött kisbabákat.

A további két kislánynak és négy kisfiúnak még mindig erõsödnie kell, hogy hazaengedhessék õket.