2024.03.29. - Auguszta

A metrón szülte meg kisfiát!

A szó szoros értelmében kipottyant a kismama hasából egy baba a moszkvai metróban, de az asszonyon szerencsére harisnyanadrág volt, s mindketten jól vannak.

A 39 éves Marina Bugajeva akkor lett rosszul, amikor a szerelvény már elhagyta az állomást, és a következõhöz közeledett. A pár perc alatt, amíg a vonat beért az Altufjevo megállóba, elment a magzatvíz, és világra pottyant egy kisfiú.

A szerelvény vezetõje jelezte az állomásnak, hogy rosszul lett egy kismama, így a biztonsági õrök már várták, és kihívták a mentõket is. A vagonhoz rohanva azt látták, hogy kicsit roskadozva kilép a kismama, s azt hallották, hogy a lába között, a harisnyanadrágban már sír az újszülött.

Az édesanyát elõször a földre ültették, majd kiszabadítva törölközõkbe és egy meleg dzsekibe takargatták a csecsemõt. Hamarosan megérkezett egy orvos is, aki elvágta a köldökzsinórt.

Marinának a mentõk megérkezéséig még volt ideje megvitatni az õt körülvevõ biztonsági õrökkel a gyerek nevének kérdését is.

Késõbb a kórházban elmondta: az újszülött már a harmadik fia, s az orvosok úgy vélték, még több hete van a szülésig, ezért mert egyedül elindulni.

A kisfiú súlya 3500 gramm, termete 51 centiméter, s a biztonságiak javaslatára a Nyikita nevet kapta.