2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Öt eurót tett fel a lottón, és 15 milliót nyert!

Öt eurót tett fel a lottón, és ezzel 15 milliót (4,42 milliárd forint) nyert egy brandenburgi játékos - adta hírül a brandenburgi lottóigazgatóság hétfõn Potsdamban.

A szerencsés pénteken adta le szelvényét a Oberspreewald-Lausitz körzet lottózójában. Õ volt az egyetlen, aki nemcsak a hat számot, hanem még a szuperszámot is eltalálta, így övé a jokerrel járó pénzösszeg is. Ez a nyereményalap már hat hete növekedett.

A nyertes hétfõ délutánig még nem jelentkezett. Amennyiben Brandenburg tartomány lottóvállalathoz fordul, átirányítják a "nyertestanácsadóhoz". Amint kiderül, hogy tényleg a telitalálatos szelvény tulajdonosáról van szó, a lottó egy munkatársa azonnal odautazik hozzá - mondta a szerencsejáték vállalat névtelenül nyilatkozó munkatársa.

Mint elmondta, a legjobb tanács, amit az újdonsült milliomosnak adhat, az az, hogy mindenképpen õrizze meg anonimitását, és éljen továbbra is úgy, ahogyan eddig. Ezt a tanácsát pedig mindig követik is. Elmondása szerint minden nyertes nagyon visszafogottan viselkedik, még egyikük sem ugrott a nyakába.

Hozzátette, a klisé, miszerint õ maga viszi el a megnyert pénzt, nem felel meg a valóságnak: nem utazik keresztül az országon milliókkal a zsebében.

Németországban a hétvégén ezen kívül még hat telitalálatos szelvény volt, de mivel a szuperszám nem egyezik, fejenként "csak" 609 ezer eurót fizetnek a tulajdonosoknak.