2024.04.16. - Csongor

Balhé volt az FTC - Hertha BSC meccsen!

A Dárdai Pállal felálló Hertha BSC 2-0-ra gyõzött kedden a Ferencváros otthonában lejátszott felkészülési labdarúgó-mérkõzésen.

A vendégek magyar válogatott középpályása - aki ezen az estén együttese kapitánya volt - végigjátszotta az összecsapást.

A két gólt Cicero és Kacar szerezte, egyaránt fejesbõl. A találkozó elõtt és közben is akadtak botrányos jelenetek. A kezdést megelõzõen magyar huligánok támadtak meg berlini szurkolókat, akik közül egy könnyebb sérülést szenvedett.

A dpa német hírügynökség értesülése szerint mintegy 15 FTC-drukker bántalmazta és dobálta meg palackokkal a vendéghíveket, a kárvallott rajongó sebét a Hertha csapatorvosa varrta össze. A német együttest elkísérõ újságírók az incidens nyomán az Albert Stadion egyik mellékhelyiségébe menekültek. Késõbb, a meccs közben a ferencvárosi huligánok hol a biztonságiakkal hadakoztak, de az is elõfordult, hogy egymást ütötték. A hazai ultrák megpróbálták provokálni a mintegy 30 német drukkert is, de a szitkozódásokra, náci jelmondatokra nem érkezett válasz.