2024.04.20. - Tivadar

Hihetetlen! 12 gyermeket vár egy tunéziai nõ!

Az ultrahang szerint a tunéziai kisvárosban élõ tanárnõ és férje hat lányt és hat fiút vár, már ha sikerül túlélniük ezt a hatalmas megpróbáltatást.

Egyelõre nem tudni, hogy a hölgy hányadik hétben jár, de mivel kisbabák nemét is tudják, így valószínûleg túl van a kritikus idõszakon.

A babák nem természetes úton fogantak: miután a nõ kétszer is elvetélt, termékenységi kezelést kapott. Elõször azt hitték, ikreket várnak, de ahogy telt az idõ, az orvosok újabb és újabb magzatokat találtak az ultrahangon. A tunéziai kórház nõgyógyászai abban reménykednek, hogy sikerül egészségesen világra segíteni a gyermekeket, de a brit The Daily Mail-nek nyilatkozó orvosok már nem ilyen bizakodóak.

„Lehet tizenkét gyereket a pocakban hordani, de nem sokáig. A nõ méhe nem bírná a megterhelést, ráadásul a 20. hétnél már óriási lenne az asszony, így félúton meg kellene szakítani a terhességet – vélekedett Peter Bowen-Simpkins. A nõgyógyász egy a százhoz látja az esélyét annak, hogy bármelyik gyermek is élve születik.

Idén januárban Nadya Suleiman azzal került az újságok címlapjára, hogy nyolc egészséges gyermeknek adott életet. A hat kisfiú és két kislány szintén mesterséges megtermékenyítéssel fogant.

Mások azonban nem voltak ilyen szerencsések. 1996-ban egy ciprusi görög nõ tizenegyes ikreket várt, de el kellett vetetnie kilencet, hogy legalább kettõ életben maradhasson. Ugyanabban az évben Nagy-Britanniában nyolcas ikrek is jöhettek volna világra, de az anyjuk az orvosok figyelmeztetése ellenére egyet sem akart elvetetni, és végül a 22. hétben mindet elveszítette.