2024.04.18. - Andrea, Ilma

Ingyen laptopot kapnak az egri Eszterházy Károly Fõiskola hallgatói!

Nyolcszáz Fujitsu Esprimo notebookot vásárolt valamennyi elsõ éves nappali tagozatos hallgatójának az egri Eszterházy Károly Fõiskola (EKF). A hallgatók megkapják a gépeket használatra, a diploma megszerzése után pedig véglegesen.

A három éve kezdõdött program keretében elõször csak korlátozott számban láttak el hallgatókat és tanárokat számítógéppel. Az azóta rendkívüli népszerûsége miatt kiterjesztett akció jól szolgálja a hallgatók mobilitását, az önálló tanulási feltételeket és ösztönzi a diploma megszerzését.
Az EKF a diákok hatékonyabb oktatása, az elektronikusan elérhetõ oktatási anyagok és tanulmányi rendszer leghatékonyabb feldolgozása érdekében közel 130 millió forint értékben vásárolt Fujitsu Esprimo Mobile V6535 notebook készülékeket, amelyekhez szoftvercsomagot és felhasználói profilt biztosít.

Novotny Dénes, a Fujitsu Technology Solutions Kft. termékmenedzsere elmondta, hogy a notebook kiválasztásának elsõdleges szempontja a kis tömeg és az önálló tanulási feltételek maximális biztosítása volt. A készülék 15,4 colos kijelzõvel, Intel Pentium Dual Core processzorral, Gbit LAN-nal és 8x-os dual layer-es DVD íróval rendelkezik, a súlya pedig alig valamivel több, mint 2,5 kg. Emellett rendkívül közkedvelt a diákok körében a beépített webkamera és mikrofon, a memóriakártya olvasó, a külsõ háttértár eSATA-csatlakozó és az elmaradhatatlan vezeték nélküli hálózati csatoló (WLAN).

Soós Tamás, a fõiskola Regionális Informatika Központjának (RIK) igazgatója elmondta: „Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ilyen professzionális gépeket biztosíthatunk tanulóink számára. Arra törekszünk, hogy hallgatóink a lehetõ leghatékonyabban tudják feldolgozni és elérni oktatási anyagainkat és a tanulmányi rendszert. Úgy érzem, hogy a program iránt évrõl évre növekvõ érdeklõdés bizonyítja, hogy a diákok jól élnek a lehetõséggel”.