2024.04.25. - Márk

Mosógép szakította le a négyéves kisfiú karját

A tizenegy éves bátyja betette a testrészt a fagyasztóba és öccsét pedig ágyba fektette. Csak másnap reggel vette észre az édesanya, hogy mi történt.

Egy meghibásodott mosógéppel játszott a két németországi gyermek, amikor egy baleset következtében a kisfiú elveszette karját. A bátyja, aki hétfõre virradó hajnalban mindent látott, megfogta a kart, betette a hûtõbe, majd a négy évest az ágyába vitte. Az édesanyját nem keltette fel. Az ulmi rendõrség szerint az, hogy a fiú nem halt bele a sérülésbe, kész csoda. A fiú szerdán már nem volt életveszélyben.
Az édesanya amikor reggel fel akarta kelteni a fiúkat a kicsit kar nélkül találta. Azonnal kórházba sietett vele, csak ott derült ki, hogy a hiányzó testrész a család hûtõjében van. Egy rendõrjárõr hazasietett érte, de a klinikán megállapították, hogy ennyi idõ elteltével lehetetlen visszavarrni azt.

A rendõrség szerdán megpróbálta kideríteni, hogy mi okozhatta a balesetet. Nyilvánvalóan a két testvér éjfél után nem sokkal kiment a konyhába. Ott állt a mosógép, amelynek le volt szerelve az ajtaja, mert meghibásodott. Valahogyan a fiúk bekapcsolták a gépet, majd a négy éves belenyúlt a forgó dobba. Egy szakértõ fogja kideríteni, hogy ez hogyan volt lehetséges. Sok minden arra utal, hogy mûszaki hiba okozta a bajt, mert normál esetben nem indulhatott volna el a gép nyitott ajtóval.

Az, hogy a fiú azonnali ellátás nélkül egyáltalán túlélte, csak azon múlt, hogy az erek bezáródtak a baleset után, mondta a sajtónak egy baleseti sebész.