rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Betiltják az ivóversenyeket a brit pubokban

 • Share on Tumblr

  Betiltanák a versenyszerû ivást és az akciós árakat a brit pubokban.

  loading...

  A brit kormány tervei szerint a bárok tulajdonosait köteleznék arra, hogy akadályozzák meg vendégeik ivási versenyét. Megtiltanák továbbá, hogy akciós átalányárakkal népszerûsítsék a mértéktelen ivást.

  Ehelyett kérésre biztosítani kell az alkoholok kisebb adagokban való felszolgálását, illetve a minden esetben ingyenes kísérõvizet. Az új szabályok az év során lépnek életbe. Ezek nem tartalmazzák orvosok azon javaslatait, hogy az alkoholtartalmú italok esetében árkontrollt alkalmazzanak, és teljesen megtiltsák a rendkívüli árkedvezményeket.

  Bár Alan Johnson belügyminiszter ezektõl nem zárkózott el teljesen, attól azonban óvakodik, hogy így az alacsonyabb jövedelemmel rendelkezõ, felelõsségteljes alkoholfogyasztókat büntessék. A legutóbbi statisztikák szerint a túlzott alkoholfogyasztásból származó halálesetek száma Nagy-Britanniában 1991 óta a duplájára növekedett. Ezt a tendenciát akarja megállítani a brit kormány az új javaslatokkal.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Már Magyarországon is lehet pénzért alibit venni

  A Magyar Hírlap szerint már Magyarországon is mûködik olyan ügynökség, amely pénzért alibit biztosít annak, akinek erre szüksége van.

  A lapnak név nélkül nyilatkozó vállalkozó hangsúlyozta: bûncselekményhez nem nyújt segítséget, de minden más esetre több típusú alibit is tud biztosítani. Példaként említette, hogy az adott idõben érkezõ, sürgõs munkára szólító telefonhívásért négyezer, a tárgyalással elöltött estéért hatezer, az egész napra szóló esküvõi meghívóért tízezer, a vidéki munkaért pedig 15 ezer forintot kér.

 • Két és fél év után került meg a gyémántgyûrû

  Két és fél év után került meg a szennyvízhálózatból Nagy-Britanniában egy rendkívül értékes gyémántgyûrû, melyet véletlenül lehúzott a vécén tulajdonosa.

 • Papnak adta ki magát egy férfi a Vatikánban

  A Vatikánban papnak adta ki magát egy férfi, gyóntatni készült amikor elfogták. Papi ruhát viselt és hamisak voltak a nála lévõ iratok, ügyét a vatikáni bíróság tárgyalta. A bíró nem árulta el, hogy mi lett az ítélet és a büntetés.

  Az olasz hatóságok segítségével azonban kiderült, hogy a férfi korábban már Olaszországban is próbált papként szerepelni.A bíróságnak egyébként a turisták ellopott pénztárcái adják a legtöbb munkát, mondta a bíró.

 • Rihanna lazán megoldotta a rendõrökkel való összetûzését

  Nyaralás közben az énekesnõnek kisebb afférja volt a helyi rendõrökkel, de elég lazán megoldotta a kellemetlen helyzetet.

 • Megsérült három nézõ Székesfehérváron a gokart pályán!

  Megsérült három, a gumifal mögött szabálytalanul várakozó nézõ vasárnap Székesfehérváron, az egyik parkolóban felállított, közforgalom elõl elzárt gokartpályán.

  A balesetet az okozta, hogy egy 9 éves várpalotai fiú az elindulást követõ elsõ kanyarban túl gyorsan ment, s a pálya szélét szegélyzõ gumifalnak ütközött - mondta el a Fejér Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

 • Levédette a nevét Adele

  Adele, a britek leghíresebb énekesnõje biztosra akar menni, hogy nem élnek vissza a hírnevével. A többszörös Grammy díjas énekesnõ jelenleg pár hónapos kislányát neveli, ám idõközben jogi lépéseket tett nevének védelmében.

 • A banán az urak, az õszibarack a hölgyek jele

  Peking - Egy kínai pizzéria zavarba hozta vendégeit, mivel banán- és õszibarackábrával különböztette meg az urak és a hölgyek számára szánt mellékhelyiségeket.

  A "gyümölcsjelek" ügye eljutott Csengcsou (Zhengzhou) illetékeseihez is, akik épp azt vizsgáltatták, hogy a rájuk bízott városban mennyire világosak az átlagfogyasztók számára a különbözõ megjelölések. Elemzésük alapján arra a következtetésre jutottak, hogy az esetek 60 százalékában az embereknek komoly fejtörést okozhat az eligazodás - olvasható az Ananova angol hírportálon.

 • Katy Perry újra szingli

  Katy Perry az elmúlt szerelem helyett bevetette magát a stúdióba. Õ így gyógyul. Azt még nem tudni, mennyire vehetõ komolyan Katy Perry legújabb szakítása - esetleges szakítási kísérlete, hiszen az énekesnõ és John Mayer immáron másodszorra mond búcsút egymásnak.

 • Kikapcsolták telefonját, mert úgy tudták, hogy meghalt

  Kikapcsolták a 87 esztendõs Hargitai Nándor telefonját. Az ok: meghalt. Csakhogy sem õ, sem a családja nem tud errõl. Segítsenek, hiszen élek! – kérte a bácsi az ügyintézõket.

  Rosszul hall Hargitai Nándor, a telefonja viszont közel három hete teljesen süket. Pedig szükségük volna rá: az idõs nyugdíjas beteg feleségével, fogyatékos és leszázalékolt gyerekeivel, unokájával és annak csemetéivel él együtt.

 • Jessica Alba hasonmása

  Az ilyen rajongókra nincs szüksége Jessica Albának. Nagyon nyugtalanítónak tartja azt a hírt, miszerint egy nõ Kínában azért feküdt kés alá többször, hogy Jessicára hasonlítson. A hölgy ezt azért tette, hogy visszanyerje párját. A 21 évesnek azt mondta, a bizarr beavatkozást elvállaló orvos, hogy még többszörös plasztikai mûtétre lesz szükség, hogy szeme és orra hasonlítson a sztáréra.

 • Barátja spermájától esett kómába

  Egy nagy-britanniai nõ az elsõ olyan hölgy, aki a szex miatt halt majdnem bele mogyoróallergiájába. Az áldozat veszélyesen érzékeny tüneteket mutatott minden mogyorót tartalmazó eledelre, ezért a kedvese nagyon ügyelt, hogy ha ilyent fogyasztott, minden morzsáját eltûntesse magáról. Hosszasan mosott kezet és fogat, mielõtt hozzáért volna barátnõjéhez.

 • 2012. 12. 12-én 12 óra 12 perckor lesz 12 éves egy amerikai fiú

  Nem csalás, nem ámítás: 2012. 12. hó 12-én 12 óra 12 perckor lesz 12 éves egy amerikai fiú.

 • Kétéves kislányát akasztotta fel

  Vérfagyasztó eset rázta meg egy romániai település lakóit: egy 32 éves férfi felakasztotta kislányát, majd SMS-ben értesítette feleségét tettérõl, és öngyilkos lett.

 • Békás bor

  Békát talált palackozott borában egy nõ Nagy-Britanniában, ami miatt pert tervez az ital forgalmazója ellen.

 • Nicole Kidman-nel is találkozhatunk a Madame Tussaud's-ban

  Új Nicole Kidman-bábu került a londoni Madame Tussaud's múzeumba - írja a Stuff.co.nz. A színésznõ most a múzeum legújabb, Téli Csodaország címû kiállításának része lesz.

  Az életnagyságú viasztesten négy hónapig dolgoztak a hozzáértõk, és egy hosszú, piros ruhába bújtatták, hogy "hangsúlyozzák vele gyönyörû alakját, amit világszerte nõk milliói csodálnak" - indokolt a múzeum sajtósa.

  A téli kiállításon a fagyöngy alatt vállalkozóbb kedvû látogatók talán meg is csókolhatják a hasonmást.

 • Válságos állapotban a Született feleségek színésze

  Los Angeles - Válla törött és a feje sérült a Született felségek egyik szereplõjének, aki súlyos motorbalesetet szenvedett; a színészt válságos állapotban szállították kórházba.

  A 39 éves Gale Haroldot, aki az idei évadban Susan Mayer (Teri Hatcher) barátját alakítja a népszerû ABC-sorozatban, a Los Angeles-i USC Medical Centerben kezelik.

  Marc Cherry, a széria alkotója és executive producere szerdán elmondta, hogy az ütés következtében a színész agyán is támadt egy duzzanat, de várhatóan javulni fog az állapota.

 • Bebetonoztak egy embert a parlament épületébe

  Megerõsödni látszik a 70 éves Ortansa Amarghioalei sejtése, miszerint egyik fiát szó szerint bebetonozták a jelenlegi parlament székházába, az akkor még Nép Házaként épülõ hatalmas épületbe.

 • Biciklis mentõk a Balaton parton!

  A mentõrobogó sikere után a biciklis mentésben is lát fantáziát Siklósi Gábor, a Fõnix mentõrobogó-szolgálat csoportvezetõje.

  Elképzelése szerint a biciklis mentõ elsõsorban a balatoni strandokon, a Velencei-tó környékén és egyéb, népszerû nyaralóhelyeken tudna a bajba jutottakon segíteni.

 • Szinte kiürítették London belvárosát Tom Cruise miatt

  A sztárt több ezer londoni átkozta tegnap reggel, amikor legújabb forgatása miatt gyakorlatilag kiüríttette a város központját.

 • Csökken a benzin és a gázolaj ára is!

  Csökkenti 4 forinttal a 95-ös benzin és 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból hétfõn az MTI.

  A Mol egy hete bruttó 2 forinttal csökkentette a gázolaj és 4 forinttal a benzin literenkénti nagykereskedelmi árát. A mostani csökkentéssel a gázolaj átlagára 278 forintra csökken, a benzin átlagára 296 forintra esik.

 • Gyermekágyi depresszióval küzd Angelina Jolie

  Súlyos gyermekágyi depresszióval küzd Angelina Jolie – tudta meg a brit Daily Mail tudósítója.

  Az Oscar-díjas színésznõ ikrei születése óta másodszor marad magára, hisz párja, Brad Pitt dolgozni jár.

  Egy közeli ismerõsük szerint Jolie állandóan levert, és már mindent a nevelõnõ végez a kicsik körül, mert a hol zokogó, hol szorongó, hol aggodalmaskodó Angelina már hozzáérni sem mer az ikreihez.

 • Menet közben esett szét egy Dacia

  A DN1-es országúton, két kilométerre Szebentõl az autó rakterét borító tetõszerkezet a széllökések miatt leszakadt, és röptében megsebzett egy, az út szélén gyalogosan közlekedõ nõt.

 • Új filmje miatt teszi kockára egészségét Jason Statham

  Jason Statham új filmje kedvéért szinte semmit sem eszik, amivel komolyan veszélyezteti az egészségét. Jason Statham nemcsak filmbéli ellenfeleit izzasztja meg, hanem általában minden nőt, aki a vásznon vagy az életben megpillantja.

 • Bilincs került a Sugababes sztárjára

  Amelle Berrabah tagadja, hogy erõsen ittasan ült volna volán mögé, ám az alkoholteszt szerint tényleg piált.

 • Megnõsül az Unisex együttes frontembere

  Nõsülésre adta a fejét Erdélyi László, az Unisex együttes frontembere. Laci két éve ismerte meg a nála húsz évvel fiatalabb Annát, akivel most összekötné életét.

  "Anna huszonötödik születésnapját ünnepeltük, amikor úgy döntöttem, hogy ajándék helyett egy gyûrût veszek neki.

  Persze megkérdeztem, mit szólna ahhoz, ha elmennénk egy ékszerüzletbe, és közösen kiválasztanánk valami szép darabot" - mesélte Laci, aki a hivatalos eljegyzést november elejére tervezi.

 • Álomnyaraláson járt VV Attila és VV Kinga

  Álomnyaraláson járt VV Attila és VV Kinga, s mindent kipróbált Balin. Bár közös volt a hálószobájuk, a mai napig nem tudni, milyen viszony fûzi õket egymáshoz.

 • Nyílvános helyen porszívóval elégítette ki magát!

  Három hónap börtönt kapott porszívós szeretkezésért egy férfi az Egyesült Államokban.

  A 29 éves illetõ nem otthonában "pásztorórázott" az inkább csak takarításra szolgáló készülékkel, hanem egy autómosóban, ahol a rendõrség szextetten érte.

 • Génkezelt hústól menstruál a hét éves kislány

  A kereskedelemben kapható hús miatt menstruál egy kislány már hét évesen, állítják azok a szakemberek, akik megvizsgálták az elsõ osztályos gyermeket. A diagnózis szerint a növekedési hormonokkal, ösztrogénnel kezelt és forgalomba bocsátott állatok húsa miatt lett hét évesen felnõtt nõ a kislány.

 • Autót lopott hét évesen

  Az Egyesült Államokban egy hétéves fiú autózott önállóan egy mérföldön keresztül, míg végre egy autós megállította és elvette tõle a slusszkulcsot.

  A gyerek nagyanyja automata váltós kocsiját kötötte el, és a közeli bevásárló központba furikázott, ahol megpróbálta egy autós útját állni.

  Ezek után kis hajsza következett, a fiúcska megpróbált árkon-bokron át elhajtani, ám végül sikerült megállítani. A rendõrség a gyámhatósággal közösen vizsgálja az ügyet.

 • Vágó Istvánt neje mentette meg a melegfelvonuláskor

  Vágó Istvánt felesége óvta meg a veréstõl a szombati melegfelvonulás délutánján. A kvízmester szívesen kilátogatott volna az utcára, felesége azonban nem engedte - utólag megköszöni.

  Az RTL Klub mûsorvezetõje szolidaritásból szeretett volna nézõként részt venni a felvonuláson, felesége azonban az ajtóban útját állta.

  Vágó szerint ugyanakkor nem helyes a rendezvény ellen a kereszténységre hivatkozva tiltakozni.

loading...