2024.04.20. - Tivadar

Spermáját árulja Tolsztoj ükunokája

Tolsztojról, az orosz próza mesterérõl kevesen tudják, hogy falta a nõket, és százával születtek törvénytelen gyermekei. Egyikük, Gennagyij apó ma is híres ükapjából, pontosabban örökölt génjeinek eladásából él.
Lev Nyikolajevics egyik évfordulójára rengeteg tiszteletreméltó vendég érkezett, akiket valamilyen okból a hátsó széksorokba ültettek, míg az elülsõ székek üresek maradtak. Ezeket váratlanul parasztasszonyok foglalták el. Amikor rájuk szóltak, hogy azok a rokonságnak vannak fenntartva, így feleltek: „Nekem három gyerekem van a bárótól! Nekem kettõ!” – mesélte Gennagyij apó, az egyik ükunoka, aki maga is törvénytelen Tolsztoj-gyerek.

Gennagyij Murigin-Tolsztoj már maga is nagyapa, festõmûvésznek tartja magát, ennek ellenére évek óta spermája eladásából él. Évekkel ezelõtt ugyanis felkereste egy nemzetközi cég, amely tehetõs nõknek különleges emberek ondóját árulja. A vállalat Nobel-díjas, Oscar-díjas és egyéb zsenik, illetve azok leszármazottainak spermáját gyûjti össze, hogy aztán nagy haszonnal továbbadja.

Gennagyij apónak szerte a világban számtalan gyermeke van, csak Pitsburgban már nyolc gyermeke él, négy Lev és négy Anna, akiknek õ adhatta a nevüket, sõt, meg is látogathatta õket. A többi „gyermekét” csak nagyjából tartja számon, de az biztos, hogy Svédországban, Franciaországban és Olaszországban is elvetette magjait. Elmondása szerint sokat keres vele, mert a gazdagok zseniket akarnak szülni...