2024.03.28. - Gedeon, Johanna

A Star Trek film sztárját bántalmazták!

Felszólal az iskolai erõszak ellen!

A Star Trek film sztárja, Simon Pegg támogatást nyújt volt középiskolájának. Tanácsokat adott a volt iskolája tanulóinak az iskolai erõszak elkerüléséhez. A diákok azért vették fel a kapcsolatot a brit humoristával, hogy megkérjék, csatlakozzon az erõszak ellenes kampányukhoz.
A színész levelet küldött az iskolának, amelyben kifejezte együttérzését az ügy iránt és elmondta, õt is volt, hogy terrorizálták diáktársai a középiskolában.
Arra kéri a tanárokat, lépjenek fel erõsebben az erõszakoskodó diákok ellen, az élhetõbb iskolai körülmények érdekében. Így ír a levélben, "Szerintem a legtöbb embernek adódnak hasonló konfliktusai valamikor az élete során. Ez nem csak arról szól, hogy például valakinek ellopják az ebédpénzét, lehet lelki vagy fizikai terror. Azt jelenti, hogy valaki a testi fölényét, vagy a hatalmát kihasználja, hogy megfélemlítse a másikat, és kiszolgáltatott helyzetbe hozza.

Fontos, hogy megértessük, hogy ez a viselkedés elfogadhatatlan. Nagyon elítélem az erõszakos viselkedést, de sajnálom is az ilyen fiatalokat, mert õk maguk is gyengék és kiszolgáltatottak. Ha azok, akik elszenvedik a bántalmazást, nem szólnak senkinek, csak folytatódni fog. Erõsnek kell lenni, ez nem árulkodás, ezzel csak megvéditek magatokat és másokat. Ha az iskolában nem tudtok, kihez fordulni, mondjátok el egy szülõnek, vagy akár egy barátnak. A legfontosabb, hogy ne szenvedjünk csendben."