2024.04.18. - Andrea, Ilma

Felébredt a halott

Csak a temetkezési vállalkozó hihetetlen ösztönén múlt, hogy nem temettek el élve egy idõs méhészt Lengyelországban. Jozef Guzy (76) épp a mézet gyûjtötte be az erdõszélen álló kaptárjaiból, amikor hirtelen rosszul lett és összeesett. A felesége hívta a mentõket, akik megállapították, hogy az öregúr halott, és elszállíttatták a holttestet.
A temetkezési vállalkozó aztán pár óra múlva elõkészíttette a hullamosó fiúval, és betetette a koporsóba Guzy urat. Már épp szögelte volna rá a tetõt, a mikor váratlanul rossz érzése támadt.

– Harminc éve foglalkozom temetkezéssel, több ezer elhunytat láttam már, de ez az öregúr valahogy nem úgy nézett ki, mint aki meghalt – mondta a vállalkozó. – Amikor megérintettem a bõrét, langyos volt és puha, ami egyáltalán nem jellemzõ a halottakra. Hát még az a halvány, de egyértelmû pulzus, amit gondosabb ellenõrzés után a nyaki ütõerén éreztem!

Guzy urat immár egy újabb mentõ vitte a kórházba, ahol magához tért, és az alapos vizsgálat megállapította: kutya baja. Hogy mitõl volt csaknem egy napig tetszhalott, még nem sikerült megállapítani.