2024.04.19. - Emma

Viktória hercegnõ megtalálta lakodalmi szakácsát

A szívhez a gyomron át vezet az út - ezt a házasságkötésre készülõ Viktória svéd trónörökös is szem elõtt tartotta, amikor öt hónappal a királyi frigy elõtt már meg is nevezte az esküvõi fogadás menüjérõl gondoskodó szakácsot.
A megtiszteltetés nem mást, mint a Stockholmban mûködõ Opernkeller nevû étterem séfjét, Stefano Catenaccit érte. Az olasz származású, de már a svéd fõvárosban született mesternek június 19-én a királyi esküvõ több száz vendégérõl kell gondoskodnia.

"Az étel ugyanolyan fontos az esküvõkön, mint bármi más" - mondta a Svenska Dagbladet címû újságnak nyilatkozva Catenacci, aki nem fejtette ki mit ért "bármi más" alatt. A séf egyelõre a lehetséges fogásokról sem akart beszélni, mint mondta a jegyespárral, vagyis a 32 éves trónörökössel és a 36 éves Daniel Westlinggel együtt döntenek majd.

Stefano Catenacci 1996-tól az Opernkeller séfje, az elõkelõ éttermet a svéd kormány rendszeresen igénybe veszi állami fogadásokhoz. Catenacci egyébiránt apja éttermében leste el a szakma rejtélyeit.