2024.03.29. - Auguszta

Tizennyolcezren voltak kíváncsiak a csirkeszárnyevõ-versenyre Amerikában

Az idei gyõztes 238 csirkeszárny bekebelezésével nyerte meg az amerikaifutball-bajnokság döntõjéhez, a Super Bowl-hoz igazított, immár tizennyolcadik alkalommal megrendezett csirkeszárnyevõ-versenyt.
Amerika legnézettebb sporteseményének, a Super Bowl egyik bevezetõ eseményének tekintett Wing Bowl 1993 óta érvényes szabályai egyszerûek: a résztvevõk a meghatározott idõn belül addig esznek, míg hányni nem kezdenek.

A philadelphiai fedett stadionban megrendezett szárnyevõ verseny idei bajnoka, Jonathan Squibb kétperces pihenõ közbeiktatásával kétszer 14 perces menetben falta fel a 238 darab rántott csirkeszárnyat.

A többmenetes megmérettetés résztvevõit bikiniben vagy fehérnemûben pózoló lányok biztatják, akik lenge öltözékükkel versenyeznek egymással.

A szárnyevésen kívül más versenyszámok is voltak: a legnagyobb test, a legidétlenebb becenév, vagy a legkülönösebb evési hõstett. Ebben talán a 93 kilogrammos Adam Taxin volt a legjobb, neki ugyanis 5 perc alatt 30 latkeszt (krumplislepényt) sikerült megennie.