2024.03.29. - Auguszta

Tom Cruise negyedszer is vállalta a "lehetetlen küldetést"

Újabb "lehetetlen küldetést" hajt végre Tom Cruise: a sztár elvállalta, hogy negyedszer is eljátssza a Mission: Impossible fõhõsét.
A Paramount Pictures keddi bejelentése egyúttal arra utal, hogy a stúdiónak sikerült megbékítenie Cruise-t, akinek 14 éves gyümölcsözõ kapcsolat után adta ki az útját röviddel a Mission: Impossible III. megjelenése után.

Ethan Hunt negyedik küldetése a közlemény szerint jövõ májusban, a háborús hõsök emléknapjának hétvégéjén kerülhet a mozikba. A sztori alapötletét Cruise és J. J. Abrams producer (Star Trek) dolgozta ki, a stúdió pedig tavaly nyáron Josh Appelbaumra és Andre Nemecre bízta a forgatókönyv formába öntését.

Abrams producerként szintén igent mondott a negyedik küldetésre, a rendezõt azonban még keresik az új akciófilmhez.

A három korábbi Mission: Impossible világszerte összesen 1,4 milliárd dollárt (276 milliárd forint) hozott a Parmountnak. A 2006-ban bemutatott harmadik rész 400 millió dolláros (80 milliárd forint) jegyeladással zárt, de a stúdió sokallta Cruise fizetését és a szerzõdésével járó kiadásokat, ezért elváltak útjaik - emlékeztetett a variety.com.

Egyes vélemények szerint a szakítást siettette Cruise szcientológiához való kötõdése és egzaltált viselkedése Oprah Winfrey tévéshow-jában, amikor a kanapén ugrálva kiáltotta világgá szerelmét Katie Holmes iránt.

Bár a Paramount bejelentésébõl nem derült ki, hogy miben állapodtak meg Cruise-szal, a hollywoodi szaklap értelmezése szerint azonban nyilván a film várható nyereségébõl fedezik majd a sztár igényeit.