2024.04.20. - Tivadar

Kiszûrhetõ a szex, az erõszak és a trágár beszéd a YouTube-ról

A felhasználók ezután maguk dönthetik el, hogy látni kívánják-e a YouTube irányelvei alapján is erõszakosnak vagy szexet sugallónak minõsített felvételeket.
A videomegosztó szabályzata szerint már eddig is tiltottak voltak a "családellenesnek" tekintett tartalmak, például a pornográfiával, az indokolatlan erõszakkal, állatkínzással vagy a kiskorúak alkoholfogyasztásával kapcsolatos felvételek.

A portál alján elhelyezett, választhatóan bekapcsolható Safety Mode elnevezésû szûrõ újabb biztonsági szintet jelent a gyermekük egészséges fejlõdéséért aggódó szülõknek vagy azoknak, akik egyébként sem szeretik a hírmûsorokban megjelenõ erõszakot.

"Ez a szûrõ tipikusan azoknak lehet hasznos, akik például a tüntetésekrõl szóló vagy háborús tudósításokban bemutatott erõszakot sem kívánják látni" - magyarázta Jamie Davidson termékmenedzser a YouTube hivatalos blogjában.

A biztonsági mód bekapcsolásával a videókhoz írt bejegyzések is rejtve maradnak alapértelmezésben, ezek azonban egy kattintással ismét láthatóvá válhatnak.