2024.04.23. - Béla

Száztíz híresség tetovált képe egy horvát biztonsági õr bõrén

Carla Del Ponténak, a hágai Nemzetközi Törvényszék volt fõügyészének és Slobodan Milosevic egykori szerb elnöknek már csak a karlovaci biztonsági õr hátsóján jutott hely további 110 híresség tetovált portréja között.
Ljubomir Jurkovic Deda - aki az õrzés mellett amatõr színész - a városi galériában 110 horvát és külföldi híresség portréját látta meg, és valamennyit magára tetováltatta abban a reményben, hogy ezzel bekerül a Guinness Rekordok Könyvébe. Csalódnia kellett azonban, mert ilyen kategória nem létezik.

A Jutarnji List címû zágrábi napilap károlyvárosi tudósítása szerint a férfi nem adja fel, még 36 személyiség arcmását teteti a bõrére, akkor már a 140-et is eléri a testére tetovált képek száma. Abban reménykedik, hogy így talán már a rekordok listájának szerkesztõi is felfigyelnek rá.

Látható az õr bõrén látható képtár tartalmazza többek között Franjo Tudjman néhai horvát, Josip Broz Tito néhai jugoszláv elnök, a Clinton házaspár, Severina, a népszerû horvát popénekesnõ és Franjo Kuharic horvát püspök portréja.

A biztonsági õr gondolkodik azon, hogy eladja a saját bõrét, így halála után preparálva megõrzõdhetnek a képmások.