2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Az óceán mélyérõl kerültek elõ egy nyaralás fényképei

Az Atlanti-óceán vizébe ejtette fényképezõgépét egy dél-afrikai házaspár, amikor New Yorkból Southamptonba tartottak a Queen Mary 2 óceánjárón 2008 októberében.
A kamera késõbb fennakadt egy spanyol halász hálójában a nyugat-európai partoknál. Benito Estevez öt képet sértetlenül megtalált a gép memóriakártyájában, s mivel meg akarta találni a tulajdonost, feltette a fotókat az internetre.

A szokatlan zsákmányt szerda este bemutatta egy brit tévéállomás is, és a dél-afrikai házaspár Angliában élõ barátai felismerték Barbara és Dennis Gregoryt.

Nem ez volt az elsõ kamera, amelyet a pár az út során elvesztett. Elõzõ fényképezõgépüket New Yorkban, még indulás elõtt leejtették, és annyira megsérült, hogy újat kellett vásárolni.

Az óceánjárón mindig a férj nyakában lógott a gép, nehogy újra baja essen. "Minden rendben volt mindaddig, amíg nem ült le egy pihenõágyra a hajó fedélzetén, és maga mellé nem tette a gépet. Valaki delfineket látott a vízben, erre mindketten felugrottunk, és a gépnek annyi volt... belecsobbant a vízbe. Magunk alatt voltunk. Úgy gondoltuk, minden képünk odaveszett" - idézte fel a történteket Barbara McGregory a BBC hírszolgálatának .