2024.04.20. - Tivadar

Ismét tömeges esküvõt tartottak Dél-Koreában

Kilencvenedik születésnapja elõtt alig egy héttel szerdán ismét tömeges esküvõt celebrált Dél-Koreában Szun Mjung Mun tiszteletes, a hírhedt Egyesítõ Egyház alapítója és vezére.
A látványos tömeges esküvõn, vagyis a "kozmikus áldási ceremónián" mintegy hétezer pár mondta ki a boldogító igent, köztük olyan párok is, akik ezúttal csak megerõsítették korábbi fogadalmukat - erõsítette meg az egyház egyik szóvivõje.

Az áldásban maga Szun Mjung Mun és felesége, Han Hak Dzsa is részt vett, a magát messiásként jellemzõ Munt és nejét "igaz szülõként" méltatták a követõk.

A ceremóniára a Szöul közelében fekvõ Gojang városának vásárközpontjában került sor. A legutóbbi tömeges esketésen - 2009 októberében - az egyház beszámolója szerint 10 ezer pár vett részt. A házasulandók nagy része az Egyesítõ Egyház révén, fényképek és életrajzi adatok alapján lett kijelölve egymásnak.

Szun Mjung Mun 1954-ben alapított egyháza világszerte gazdasági és politikai aktivitása révén is ismert. A múltban az egyház éppen a tömeges esküvõi miatt állt a bírálatok középpontjában, de a Mun-szektának azt is felrótták, hogy kimondott célja volt a világuralom megszerzése.

Az egyházfõ február 25-i születésnapjára valóságos ünnepsorozatot terveznek, mind a család, mind pedig a hívõk körében.