2024.04.19. - Emma

Több száz milliót kapott fél évre Jackson orvosa

„Az életemet is rábízom bármikor"- mondta róla az énekes.

620 millió forintnyi tiszteletdíjért küldte a halálba orvosa Michael Jacksont? „Michael az O2 Arénába tervezett visszatérõ show elõtt három hónappal mutatta be a producernek, Randy Phillipsnek az orvost – mondta a News of the World címû lapnak a producer egyik asszisztense.
- Közölte, hogy dr. Murray a háziorvosa, és ha nem fizetnek neki az állandó felügyeletért, akkor -Jacko visszalép a show-tól. Havi fizetést követelt neki egészen decemberig, ami összesen több mint hárommillió dollárra jött ki. Randy azt mondta: ennyi pénzért egy egész kórházat veszek neked, de Michael kötötte az ebet a karóhoz. Végül Randy engedett, és aláírták a szerzõdést”. A hatalmas értékû megállapodás birtokában Murray feladta magánpraxisát, és beköltözött Jacko Los Angelesben bérelt villájába- írja a Blikk.
Jackson halála elõtt két nappal azt nyilatkozta Murray-ról, hogy „az életemet is rábízom bármikor".

Conrad Murray-t az ügyészek - az elõzetes híreknek megfelelõen - nem szándékos emberöléssel vádolják, de két hete vádat emeltek ellene. Az 56 éves orvos korábban elismerte, hogy tavaly nyáron õ adott rendkívül erõs altatót a sztárnak, akinek ezután leállt a szíve. Murray szerint azonban Jackson könyörgött neki az altatókért, mert a korábban használt szerek hatástalanok voltak. A popsztár halálát a toxikológiai vizsgálatok szerint a nagy dózisban adott, Propofol nevû szer okozta. Michael Jackson 2009. június 25-én, 50 évesen halt meg.