2024.04.20. - Tivadar

Vivienne Westwood nem adna el több ruhát

Vivienne Westwood szolgáltatta a londoni divathét egyik legnagyobb szenzációját, azzal, hogy miután bemutatta következõ õszi/téli kollekcióját, arra szólította fel az embereket, hogy ne vegyenek több ruhát.
"Vessenek véget ennek az egész fogyasztásnak!" - mondta a punkdivat 68 éves királynõje, akinek bemutatóját a helyszínen ezer vendég nézte végig. A közönség soraiban Janet Jackson énekesnõ, Kate Moss szupermodell és a Harry Potter-filmekbõl ismert Emma Watson is helyet foglalt.

Vivienne Westwood saját bevallása szerint az éghajlatváltozás elleni harcot akarta segíteni egy divattervezõtõl meglehetõsen szokatlan felhívásával. "Egyszerûen csak azt akarom mondani az embereknek, ne vegyenek több ruhát! Miért nem tudjuk értékelni az élet ajándékát, amíg még megvan?" - fogalmazott a legendás divattervezõ.

A brit divatdiktátor mellett közel 120 tervezõ mutatja be kollekcióit a londoni divathéten, amely szerdán a férfidivatnak szentelt nappal zárul.

Westwood Red Label kollekciója egyébként nagy tetszést aratott, a ruhákat a narancs és a rózsaszín tette izgalmasabbá, de a meleg színekhez kék is társult.