2024.04.24. - György

Balul sikerült körülmetélés - orvosok mentették meg a hímvesszõt

Új kezelési eljárással megmentették izraeli orvosok egy fiatal muzulmán férfi péniszét, amely egy balul sikerült körülmetélés miatt három centiméterre zsugorodott össze.
A haifai Karmel kórház orvosainak sikerült helyreállítani a nemi szerv normális mûködését és hosszát összesen tizenegy centiméterre meghosszabbítani - jelentette az izraeli média.

A hír szerint az egyik észak-izraeli faluból származó, most 21 éves fiatalembert bõ két éve vallási okból körülmetélték. A beavatkozás során megsértették a hímvesszõt, a seb behegedt, de a pénisz összezsugorodott, a hegszövet akadályozta a bõr tágulását is. Amint a fiatal muzulmán akkori jegyese tudomást szerzett arról, hogy kedvese nem tudja majd teljesíteni férji kötelességét, elhagyta az esküvõ elõtt. A fiatalember azóta új menyasszonnyal vigasztalódott.

A mûtétet végzõ orvos csoport Járon Har-Saj professzor vezetésével olyan eljárást alkalmazott, amellyel egyébként kézen és arcon elszenvedett égési sérüléseket kezelnek, mert lehetõvé teszi a behegesedett szövet tágulását. Izraelben évente fiúk tízezreit metélik körül zsidó és muzulmán családokban egyaránt. A módszer szövõdmények esetén csecsemõknél is használható - mondta Har-Saj professzor a Jerusalem Post címû újságnak.