2024.04.23. - Béla

Öt hónapos csecsemõt marcangoltak szét a patkányok!

A gyermekvédelmi hatóságok szeme láttára marcangoltak szét egy öt hónapos csecsemõt a patkányok a romániai Ialomiþa megyében. A rendkívül legyengült állapotban lévõ kislány másodszor került ilyen sérülésekkel kórházba, egy hónappal ezelõtt már sebészeti beavatkozásra volt szükség.
A kislányt 28 éves, mentálisan sérült anyja és 56 éves apja neveli, aki elzárkózik minden segítségnyújtástól, és családját gyakorlatilag a világtól elzárva tartja. A helyi gyermekvédelem már tavaly, a kislány születése elõtt felfigyelt a család viselt dolgaira, és külön segélyt is sikerült kijárni a számukra. A vályogviskóban élõ férfi és nõ fûtetlen és szigeteletlen háza valóságos Noé bárkája: több tucat kutyával, macskával veszik körül magukat, a faluvégi viskóba a mezei állatok is beköltöztek. A szemétbõl turkált, szerteszét heverõ élelmiszer-maradékon patkányok és egerek osztoznak.

A kislány születését eleve csodának minõsítették a helyi kórház szülészei, mert édesanyja alultápláltan hordta ki, több olyan betegségen is átesett, amelyek a terhesség elhalását is okozhatták volna. Ennek ellenére az újszülött életerõsen látta meg a napvilágot. Szülei éheztetik, így súlya születése óta semmit sem nõtt.

A gyermekvédelem szeretné állami gondozásba venni a gyereket, de az apa nem járul ehhez hozzá. „A kis Maugli életbenmaradásának egyetlen esélye, ha valamilyen módon kiemeljük ebbõl a környezetbõl, hiába küzdött eddig az életéért, ha a továbbiakban sem javul bár egy kicsit az ellátása, semmi esélye arra, hogy megérje az egy évet” – nyilatkozta kezelõorvosa.