2024.04.24. - György

Aszfalton is bizonyít az olimpiai bajnok hódeszkás

Az olimpiai aranyéremmel jutalmazott lesiklásai után az aszfalton is megcsillogtatja tudását a hódeszkás Shaun White, aki a francia Ubisoft játékkiadóval dolgozik együtt egy új gördeszkás videojátékon.
A kétszeres olimpiai bajnok hódeszkás már dolgozott együtt a Ubisofttal a Shaun White Snowboarding címû játékon. A havas lejtõkrõl aszfaltra váltó Shaun White Skateboarding címû projekt jelenleg a videojáték titán montreali stúdiójában készül és még az idén forgalomba kerülhet.

White nem csupán a havas lankákon, de már a gördeszkás versenyeken is bizonyította bajnoki képességeit. "El sem tudom mondani, hogy mennyire izgatott vagyok a gördeszkás játék miatt. Már jó ideje dolgozunk rajta és végre eljött az ideje, hogy mindenkit elkápráztasson" - mondta White, aki a nemrég véget ért kanadai téli olimpián magabiztosan védte meg bajnoki címét a férfi hódeszkások között félcsõben. A négy évvel ezelõtti torinói gyõzelmével együtt pedig immár két aranymedál büszke tulajdonosa.

"Ahogy azt az olimpiai játékokon is láttuk, Shaun egy egészen egyedülálló sportember" - mondta Tony Key, a Ubisoft értékesítési és marketing részlegének alelnöke. "Ebbõl az egyedülálló játékból pedig nagyszerûen érezhetõ Shaun gördeszkázás iránti rajongása" - tette hozzá.