2024.04.20. - Tivadar

Kamu doktor Zámbó Edit

Kamu doktor Zámbó Edit
Míg élt Jimmy, az egész ország úgy tudta, hogy a felesége, Edit jogász. Most kiderült, hogy ez nem igaz.

Miközben megy a hercehurca arról, hogy Jimmy halálát illetõen kinek lehet hinni - az özvegynek, Zámbó Editnek, vagy a másik szemtanúnak, Hulé Évának -, egyre több különös dolog derül ki a család életérõl… Ha valaki még emlékszik a régi cikkekre, amiben Jimmya családjáról beszélt, jól tudja, hogy a feleség ezekben dr. Zámbó Edit jogászként szerepel, és a közvélemény a mai napig így tudja ezt.
Internetes fórumozók hozzászólásaiban még mostanában is arról lehet olvasni, hogy az olvasók mennyire bíznak az özvegyben, hiszen õ egy "kimûvelt jogász"!

Nem tudnak róla az egyetemen

A Zámbó család régi ismerõse azonban megkereste a Kiskegyedet, és a következõket mesélte el: „Edit egy gyárban dolgozott, így sem elõtte, sem utána nem tette le a doktorátust, és nem is járt soha életében egyetemre! Magyarul: nem igaz, hogy doktor, nem hogy büntetõ jogász!”
A Kiskegyed utánajárt, és kiderült, hogy a jogi egyetemen nem tudnak semmit sem egy Zámbó Edit, sem pedig egy az özvegy lánykori nevén beiratkozott tanulóról. De akkor miért volt szükség arra, hogy doktorként és büntetõ jogászként szerepeljen a nyilvánosság elõtt?

Az elsõ feleség miatt?

„Jimmy elsõ felesége, Veronika egy tanult, mûvelt nõ. Editnek nyilván kínos volt, hogy õ nem tud semmit felmutatni Jimmy mellett, és valószínûleg ezért adományozott magának egy doktori címet! Amikor meghalt szegény Jimmy, és ott ültünk a rendõrség Teve utcai palotájában, odajött egy vizsgálótiszt is, hogy megkérdezze: áruljam már el, milyen doktor Edit, mert õk nem találják a nyomát – meséli a még kilenc éve a család barátjának, most pedig már csak egy erõszakos rajongónak nevezett Hulé Éva.