2024.04.24. - György

Börtönben a híres rapper!

Lil Wayne amerikai rappert hétfõn, március 8-án 1 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság azután, miután bevallotta, hogy illegálisan tartott magánál fegyvert. A 27 éves Wayne, polgári nevén Dwayne Carter farmerben, szürke kapucnis bundában jelent meg New York állam Legfelsõbb Bírósága elõtt.
Az ítélethirdetést csendben végighallgatta, s bólogatott, mikor bilincsben elvitték õt. Az ítélethirdetést már kétszer elnapolták – legelõször azért, mert a rappernek egy fogsebészeti mûtéten kellett átesnie, másodszor pedig azért, mert tûz volt a bíróságon. Lil Wayne-t a bíróságra Bryan „Birdman” Williams a Cash Money lemeztársaság dalszerzõje kísérte el, a bíróság épülete elõtt pedig a rapper rajongói kíváncsian várták a végkifejletet.

Lil Wayne-t (Carter Williamset) a Rikers Islandi börtönbe szállították, ahonnan jó magaviselet miatt 8 hónap után akár szabadon is engedhetik Stacy Richman, a sztár ügyvédje szerint.

Lil Wayne turnébuszában New York-i koncertje után 2007. július 22-én találtak rá egy engedély nélkül tartott fegyverre a rendõrök, akik ekkor azért tartóztatták le õt, mert egy barátjával marihuánát szívott a busz közelében. A rapper 2009-ben ismerte csak el bûnösségét, mikor is a bíróság elõtt elárulta, hogy illegális módon jutott hozzá a félautomata fegyverhez.

Wayne-t a Tha Carter III (2008) albuma tette ismertté, amiért tavaly megkapta a Legjobb rapalbumnak járó Grammy-díjat. Ezen kívül még három Grammy tulajdonosa.