2024.04.16. - Csongor

"Családbarát" filmeket részesítenének elõnyben Floridában

Háttérbe szorítanák a homoszexuális karaktereket felvonultató filmeket, tévésorozatokat, és inkább a "családbarát" alkotásokat támogatnák a floridai törvényhozók.
A republikánus többségû állami törvényhozás elõtt lévõ 75 millió dolláros csomagból olyan produkciók részesülhetnének legfeljebb öt százalékos adókedvezményben, amelyek családbarát megítélés alá esnek. A meleg és leszbikus karaktereket tartalmazó alkotások "nem feltétlenül olyanok, amelyekbe befektetnénk az adóra fordított dollárjainkat" - mondta a republikánus képviselõk egyike.

A tervezet szerint egy mûsor akkor minõsülne családbarátnak, ha "különbözõ generációkhoz szólna, és felelõs megoldással szolgálna a bajokra" - derült ki. Ezzel szemben nem kívánatosak azok a produkciók, amelyekben dohányoznak, káromkodnak, és amelyekben meztelenkednek vagy szexjeleneteket mutatnak.

A törvénytõl azt remélik, hogy több munkahelyet teremt a floridai filmiparban. Emberjogi csoportok ugyanakkor elutasítják a tervezetet, és azt állítják, hogy az az adópénzekkel véghezvitt hátrányos megkülönböztetés.