2024.04.18. - Andrea, Ilma

Artur király Guy Ritchie markában?

Sherlock Holmes után újabb klasszikus figurához nyúl Guy Ritchie: arra készül, hogy filmre vigye Artúr király és a kerekasztal lovagjainak legendáját.
A drogos szubkultúrában otthonosan mozgó brit rendezõ a modern közönség igényeihez szabná az alkotást, amelynek forgatókönyvírója a Trainspotting címû film révén ismert John Hodge. Sajtóértesülések szerint Ritchie már alá is írta a szerzõdést a Warner Brothers Stúdióval.

A rendezõnek legutóbbi filmjével, Sherlock Holmes kalandjainak újjáélesztésével sikerült a tengerentúlon is megvetnie lábát. A Robert Downey Jr. és Jude Law fõszereplésével készült mû 470 millió dolláros bevételt hozott, ez pedig Hollywoodban is eladhatóvá tette Ritchie nevét.

A film alapját Thomas Malory 1485-ös versgyûjteménye adja. Az angol és francia nyelvû költemények összefoglalója a Le morte d'Arthur címet viseli. A verseket VI. századi mesék és legendák ihlették Artúr királyról, Ginevráról és Lancelotról.
A tervek szerint a film a legenda elsõ felét dolgozná fel és a lovagok összeverõdésével zárulna, nyitva hagyva a lehetõséget egy esetleges folytatás elõtt.

Legutóbb Antoine Fuqua rendezésében Clive Owen fõszereplésével született film Artúr királyról és lovagjairól, a 2004-es alkotás azonban nem részesült kedvezõ kritikákban.