2024.04.20. - Tivadar

Kirúgták a tapizó tûzoltókat

Kirúgták azt a két tûzoltót, akik a gyanú szerint szexuálisan molesztálták egyik kollégájukat.

A lap szerint az érintettek februárban egy pálinkakóstoló túrán botrányosan viselkedtek, majd hazafelé a buszon molesztálták egy fiatal kollégájukat. Az esetrõl a buszon ülõ többi kollégájuk tett jelentést. A Blikk szerint az ügyet súlyosbította, hogy egyes értesülések szerint ugyanezek a tûzoltók egy újonnan felszerelõ társukat megalázó módon "avatták be".
A botrány kirobbanásakor Bende Péter tûzoltó vezérõrnagy három tûzoltó szolgálati viszonyát felfüggesztette, egy fõosztályvezetõ megbízatását pedig visszavonta, egyben fegyelmi, illetve méltatlansági eljárást indított, valamint kényszerítés gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a rendõrségen.

A tûzoltóság belsõ vizsgálata a napokban zárult le, ennek eredményeként bocsátották el a két tûzoltót.

Dobson Tibor, a Fõvárosi Tûzoltóparancsnokság kommunikációs osztályvezetõje a Blikknek azt mondta, a tûzoltóság a pálinkakóstoláson történtek miatt indított méltatlansági vizsgálatot, ennek lezárultával bocsátották el a két tûzoltót. A hazafelé a buszon történtek miatt pedig a rendõrség indított nyomozást. Amennyiben kiderül, hogy bûncselekmény történt, és az ügy hatósági jogköre visszakerül a tûzoltósághoz, fegyelmi eljárásban fogjuk vizsgálni a buszon történteket is - tette hozzá.