2024.04.23. - Béla

Négy ember és egy teherautó egy matracért

Négy embert és egy nehézgépjármûvet küldött volna ki egyetlen matrac elszállításához egy brit város önkormányzata, holott két fõ 4 perc alatt elvégezte a munkát.
Csakhogy utóbbiak nem vették figyelembe a munkavédelmi, egészségügyi és biztonsági megfontolásokat. A boltoni önkormányzat viszont igen, ezért küldött volna nagy erõket a munkához. A Daily Telegraph címû brit napilap beszámolója szerint egy ember kellett volna ahhoz, hogy vezesse az 1,7 tonnás erõgépet. Egy másik, hogy a vezetõt irányítsa, további két felügyelõ pedig a munka szabályossága felett õrködött volna.

Mindezt megelõzte egy ötödik ember terepszemléje és munkafelmérése. Õ volt az, aki úgy döntött: csakis markológéppel és négyfõs csapattal lehet biztonságosan elvégezni a feladatot.

Mivel az önkormányzat közölte, hogy legalább egy hétbe telik a matrac elszállítása, egy helyi kávézó tulajdonosa - neki volt útban az utcán heverõ derékalj - és egy önkormányzati képviselõ egyszerûen fogták a matracot mindenféle erõgép nélkül, és berakták egy furgon hátuljába.

"Nem mondom, hogy könnyû volt, de 4 percnél nem tartott tovább" - mondta az egyik munkavédelmi "hazárdõr".