2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Vetkõzõmániás magyar nõ Olaszországban

A velencei Lidón teljesen meztelenre vetkõzött egy harmincéves magyar nõ, aki néhány nappal korábban ugyanezt tette egy hipermarket pultjai között is.
A 34 éves, évek óta Bergamo közelében élõ A. H. fényes nappal, egy utca kellõs közepén kezdett sztriptízbe, és a fehérnemûnél sem hagyta abba. Az elõször csodálkozó, majd felháborodott (és az idén késõ tavasz miatt még télikabátot hordó) gyalogosok hívták a csendõröket, akik az utcán hirtelen kölcsönkért ruhanemûkkel takarták be a nõt, és a közeli kaszárnyába kísérték - számolt be a szerdai esetrõl a Corriere del Veneto címû helyi lap.

A nõ azt mondta, összeveszett olasz võlegényével, ezért bosszúból sztriptízbe fogott - csak nem tudta abbahagyni. A csendõrök azonban nem hittek neki, mivel utcai fellépése elõtt néhány nappal, a Lidó egyik kereskedelmi központjában, egy hipermarketben is vetkõzött. Máskor a Lidó egyik pizzériájában, a gyerekes családok vacsorája közben vált meg ruháitól, vagy az utcán meztelenül végezte a dolgát, a nõ állítása szerint akkor is a barátjával való kiabálás dühében. A hatóságok feljelentést tettek ellene közerkölcs megsértése címén.

A csendõrség a nõt pszichológussal is megvizsgáltatta, a hivatalos eredmény még nem ismert, de az orvos nem zárta ki, hogy pszichés zavarban szenvedhet.

A magyar nõt a velencei nõsegítõ központba irányították, de ide sohasem érkezett meg. "Pedig ez több mint menhely, a központtal együttmûködõ magyar anyanyelvû mediátorok konkrét segítséget tudnak nyújtani minden bajba jutó magyar nõnek" - mondta el az MTI-nek Magyarország velencei tiszteletbeli konzulátusának ügyintézõje, Anna Rossi. Hozzátette: a nõ olasz társával március végén jelentkezett a velencei konzulátuson azzal, hogy kirabolták, ezért a konzulátus vasúti jegyet vásárolt neki, hogy hazatérhessen Magyarországra.

A velencei városi televízió beszámolója szerint A. H. teljesen épelméjû, egyszerûen nem tudja kontrollálni magát, és így dühíti még jobban fel olasz barátját. Az MTI értesülései szerint a nõ korábban lokálokban táncosnõként dolgozott.

A magyar nõk Olaszországban híresek a sztriptízrõl. 2008 márciusában, Bolognában egy 26 éves magyar lány meztelenkedett. Éjjel három órakor, teljesen ruha nélkül fürdõzött a város egyik sétányának nagyméretû szökõkútjában. A leghíresebb nyilvános magyar vetkõzõnõ Itáliában Brigitta Bulgari (Kocsis), aki 2004-ben a Piacenza-Catanzaro másodosztályú labdarúgó-mérkõzésen, a piacenzai Garilli stadionban meztelenül futott be a pályára.