2024.04.25. - Márk

Két év állástalanság után kapott munkát az önszendvicsember

Csak két év állástalanság után kapott munkát az a New York-i pénzügyi szakember, aki szendvicsembert csinált magából, és ennek köszönhetõen hatalmas ismertséghez jutott.
Mégsem ment vele semmire. Paul Nawrocki magas beosztásban dolgozott egy játékgyártó cégnél, ám a válság miatt megváltak tõle. Miután fél éven át hiába kilincselt állásért, 2008-ban önmagát kezdte reklámozni: ebédidõben - amikor a legtöbb bankár és cégvezetõ kirajzik munkahelyérõl - Manhattan utcáit járta magára függesztett öles táblákkal, melyeken magát ajánlotta.

Az ötgyerekes családapa a híres egyetemen, a Massachusetts Institute of Technologyn (MIT-en) diplomázott, és kinyomtatta ruhájára külön is, hogy "MIT-diplomás bérelhetõ".

Hiába. Egyedi reklámmódszere viszont más oldalról eredményes, mert vagy száz tévéinterjú készült vele - stúdiókban és az utcán egyaránt.

Csak a minap kapott állást, de nem az interjúknak köszönhetõen, hanem egy barátja révén. Feleannyi fizetése lesz, mint régen, amikor évi 100 ezer dollárt - 18 millió forintnyi összeget - keresett, de az 59 éves szakember nagyon örül. Idõközben két jelzáloghitelt is fel kellett vennie: felesége beteg lett, és a gyógykezelés sokba került.

2010 márciusban 162 ezerrel nõtt a munkahelyek száma az Egyesült Államokban, ez volt az elsõ számottevõ gyarapodás a válság kezdete óta.