2024.04.19. - Emma

Egymillió dollárra pereli Florida kormányzóját az egykori Talking Heads frontembere

Egymillió dollárra perelte be Charlie Crist floridai kormányzót az egykori Talking Heads együttes frontembere, David Byrne, mert a politikus engedély nélkül használta fel a zenekar egyik számát kampányában.
David Byrne hétfõn nyújtotta be keresetét a tampai szövetségi bíróságon. A kormányzó a beadvány alapján engedély nélkül használta fel az együttes 1985-ös Road to Nowhere címû számát egy internetes kampányban, amellyel ellenfelét, Marco Rubiót igyekezett kigúnyolni. A politikai reklám januárban elérhetõ volt a kormányzó saját weboldalán és a YouTube videomegosztó portálon is.

Lawrence Isernek, Byrne jogi képviselõjének elmondása szerint Christ nem csupán a szerzõi jogok ellen vétett, hanem a megtévesztõ reklámozásra vonatkozó törvényt is megsértette azzal, hogy azt a látszatot keltette, mintha az énekes is a támogatói közé tartozna.

Byrne hangsúlyozta, hogy rajongói valószínûleg csalódnának benne, ha engedélyezné, hogy különbözõ kampányokhoz használják fel az együttes számait.

A kormányzó kampányszóvivõje egyelõre nem reagált a történtekre.

A skót származású Byrne 1974-ben alapított a Talking Heads együttest, amely 1991-es feloszlása elõtt olyan slágerekkel büszkélkedhetett, mint a Burning Down The House, a Psycho Killer és a Once In A Lifetime.