2024.03.29. - Auguszta

Homer Simpson az utóbbi 20 év legjobb tévés karaktere

A sörvedelõ és fánkimádó Homer Simpsont, a Simpson család fejét nevezte meg az utóbbi két évtized legjobb televíziós és filmes karakterének az Entertainment Weekly címû amerikai magazin.
A springfieldi atomerõmû biztonsági felügyelõje Harry Pottert és Buffyt, a vámpírvadászt utasította maga mögé a lap felmérésében.

Homer atyja, Matt Groenig szerint a sárga figura sikere abban rejlik, hogy milliók tudnak vele azonosulni. A Simpson család sikere hosszú évek óta töretlen, az animációs sorozatot több mint 90 országban sugározzák. Az Egyesült Államokban ez a legrégebben futó fõmûsoridõs széria, jelenleg a 21. évadát tapossa.

J.K. Rowling varázslótanonca, Harry Potter "globális ikonként" érdemelte ki a második helyet a szavazóktól. A Sarah Michelle Gellar színésznõ által megformált Buffy lett a harmadik, nem kisebb tévés karaktert megelõzve, mint Tony Soprano családfõ a Maffiózók címû sorozatból. Az ötödik legnépszerûbb a Batman-folytatás Jokere lett Heath Ledger alakításában.

Az elsõ tízben szerepel még Rachel figurája a Jóbarátokból, Ollókezû Edward, vagyis Johnny Depp, Hannibal Lecter - akinek bõrébe Anthony Hopkins bújt -, Carrie Bradshaw, akit Sarah Jessica Parker tett ismertté a Szex és New Yorkban, illetve Spongyabob Kockanadrág, Bikinifenék hõse.