2024.04.25. - Márk

Világméretû tehetségkutató versenyt tervez Simon Cowell

Világméretû tehetségkutató versenyrõl álmodozik Simon Cowell brit zenei és filmproducer, számos brit és amerikai tehetségkutató zsûrijének tagja és támogatója.
"Rendkívül sok tehetséges ember él az egész világon, ezért kell csinálnunk ezeket a mûsorokat" - mondta el Cowell a televíziós Bafta-díjak átadásán Londonban, ahol megkapta a különdíjat a szombat esti szórakoztató mûsorok újjáélesztéséért.

A multimilliomos producer szerint a világszintû tehetségkutatóhoz nem lesz szükség zsûrire, önmagát kommentátorként tudná elképzelni a mûsorban. Saját bevallása szerint az Eurovíziós Dalfesztivál kudarca után sokat kell tennie Angliának az ötlet megvalósításáért. A 2010 május végi versenyen ugyanis Nagy-Britannia versenyzõje, a 19 éves Josh Dubovie az utolsó helyen végzett.

Cowell legutóbb a Britain's Got Talent címû tehetségkutató során Susan Boyle-t segítette világhírhez. Bár a tehetséges skót énekesnõ csak a második helyen végzett a versenyben, lemezét több millióan vásárolták meg világszerte.

Cowell Syco nevû cégével a film-, a zene-, és a televíziós iparban is tevékenykedik. Neve elsõként a Pop Idol elnevezésû mûsor zsûritagjaként vált ismertté.