2024.04.25. - Márk

Királyfi mentette ki a bajból

Mesekönyvekbõl ismerõs kalandban volt része egy fiatal angol hölgynek, aki túrázás közben megsérült - és egy igazi királyfi érkezett megmentésére.
A 21 éves Ruby Lawrence a walesi hegyekben vett részt egy szponzorált túrán, amelynek célja az Afganisztánban harcoló brit katonák anyagi megsegítése volt.

Ruby - akinek barátja, Daniel Cooper tizedes nemrég meghalt az afganisztáni fronton - a meredek hegyoldalon átbukott egy sziklaperemen, és lábtörést szenvedett.

Vilmos herceg - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnõ elsõszülött fia, aki édesapja után a második a brit trónutódlási sorban - éppen a közelben vett részt helikopterpilóta-kiképzésen, amikor a segélykérõ hívás befutott a helyi hegyimentõ-szolgálattól. A legnagyobb brit bulvárlap - hétfõi beszámolója szerint Vilmos irányította a helikoptert a ködös idõben a hegyoldal közvetlen közelébe, és a személyzet csörlõvel a fedélzetre emelte a sérültet.

A komoly fájdalmakkal küszködõ Ruby - saját elmondása szerint - nem vette észre a trónörököst a mentõalakulat tagjai között, és csak késõbb, a kórházban mondták meg neki, hogy mesebeli módon egy valódi királyfi érkezett megmentésére.

Vilmos a legpatinásabb brit tiszti akadémián, Sandhurstben végzett hadnagyi rangban, és a tervek szerint a királyi légierõ (RAF) mentési-kutatási feladatokat ellátó helikopterpilótája lesz, amint befejezõdik szakirányú kiképzése.