2024.04.25. - Márk

Visszautasítja a bírálatokat a 16 éves amerikai hajós

Visszautasította a szüleit ért bírálatokat Abby Sunderland, az a 16 éves amerikai lány, aki egyedül akarta körbevitorlázni a Földet, de az Indiai-óceánon viharba került, és ki kellett menteni.
"Fájdalmas hallani és olvasni mindazokat a dolgokat, amelyeket szüleim szemére vetnek" - mondta a tinédzser egy nyilvános megjelenés alkalmával.

"Tizenkétezer mérföldet tettem meg, átszeltem két óceánt, és megkerültem a Horn-fokot. Nem lenne szabad, hogy újra és újra kétségek támadjanak afelõl, hogy elég idõs vagyok-e - háborgott. - Az utamnak nem azért lett vége, mert hibát követtem el".

Abby Sunderland hajójával, a Wild Eyes-zal az Indiai-óceánon, a szárazföldtõl háromezer kilométerre került ádáz viharba. A magasra csapó hullámokban eltört az árboc, végül egy francia halászhajó mentette ki a lányt a bajból.

Tervei szerint egyelõre nem indul újabb kalandra, legfeljebb pár év múlva vág neki ismét a tengernek. Élményeirõl sem valóságshow-ban, sem pedig dokumentumfilmben nem akar beszámolni, ugyanakkor nem zárja ki, hogy könyvet ír.