2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Eladó a sex.com

Eladó a szakértõk szerint legismertebb internetes azonosító, a sex.com - írta egy a domének eladására szakosodott német társaság közleményében.
A domének internetes vásárterét mûködtetõ Sedo szerint ritkán fordul elõ, hogy hasonló jelentõségû honlap azonosítója kerül eladásra. "A sex.com új tulajdonosa vásárlásával egyben a piaci elsõséget is biztosítja magának" - teszi hozzá közleményében Liesbeth Mack-de-Boer, a Sedo vezetõje.

A weboldal 2006-ban cserélt gazdát, akkor 12 millió dollárt (2,75 milliárd forintot) fizettek érte. Az egyik legnagyobb értékû internetes azonosító eredetileg árverés keretében került volna újabb tulajdonosához, de jelenlegi birtokosának, az amerikai Escom LLC-nek hitelezõi nem akarták megkockáztatni, hogy a honlap értékénél kevesebbért keljen el.

Korábban is elõfordult már, hogy néhány weboldalért hatalmas összegeket fizettek új tulajdonosaik: a vodka.com-ot például 3 millió dollárért (690 millió forint, a kredti.de-t 892 500 euróért (255 millió forint), míg a poker.org-ot egy millió dollárért (229 millió forint) vásárolták meg.