2024.03.29. - Auguszta

Terecskei Rita és Pintér Tibor a Hungaroringen is bizonyított

A száguldás és az éles kanyarok helyett a precíz, kifinomult mozdulatok, az ügyesség kapott fõszerepet a Hungaroringen. Terecskei Rita és Pintér Tibor a Motoros Akadémia pályáján bizonyította, nem csak a forgalomban állják meg a helyüket fair vezetõként, hanem akkor is, ha a kétkerekûvel ügyességi feladatokat kell megoldani.
A biztonságosabb, körültekintõbb közlekedési morál megteremtéséért küzd immár harmadik éve a Fair vezetõ kampány, amelyet idén is számos híresség támogat. Közülük a legelszántabbak, Terecskei Rita és Pintér Tibor motoros ruhát öltött és a Hungaroringen a Motoros Akadémia pályáján tesztelte, mit tud, ha egy kétkerekûn nem a sebességé, hanem az ügyességé a fõszerep. Ebben egy egykori motorversenyzõ, Szabó Attila volt a sztárok segítségére.

„Bár itt nem a gyorsaságon volt a hangsúly, azért izgalmas volt motorozni kicsit. Jócskán lenne mit gyakorolnom, mert nagyon ritkán ülök kétkerekûre, inkább autóval közlekedem. A motoros balesetem óta, amikor agyrázkódást is szenvedtem és berepültem az árokba, a zenekar letiltott a jármûrõl. Azóta csak ilyen alkalmakkor motorozom, bár nagyon jó lenne egy saját darab. Sosem a gyorsaság vonzott, inkább a nagy chopperek tetszenek.” – árulta el Terecskei Rita, akivel ellentétben Pintér Tibor a jó idõ beköszöntével szinte mindig motorral közlekedik.

„A fõvárosi forgalomban képtelenség autóval közlekedni, ezért is vettem egy robogót. Ha beköszönt a jó idõ, csak azzal közlekedem, mert máshogy esélyem sincs arra, hogy minden tennivalómat elintézzem. Motorral kilenc-tíz helyre is eljutok, míg ha mindezt autóval kellene megtennem, talán két helyszínre eljutok. Praktikusabb egy motor, de figyelni kell, mert sokan még mindig nem figyelnek a másikra.” – mondta Pintér Tibor, aki már fiatalkora óta a motorok szerelmese, hiszen a Szomszédok címû sorozat motoros rendõrjeként ismerte meg az egész ország.