2024.04.19. - Emma

Paul egyik fajtársa került terítékre Merkel és Medvegyev vacsoráján

Bosszút állt a Spanyolország labdarúgó VB-gyõzelmét és Németország elõdöntõs vereségét megjósoló polipon a német kancellár és az orosz elnök.
A jekatyenburgi Trojekurov étteremben Angela Merkel és Dmitrij Medvegyev hivatalos vacsoráján Paul egyik fajtársa került a tányérokra, amit még másnap is nagy derültséggel emlegettek az orosz vezetõk.

Televíziós felvételek tanúsága szerint a témát Viktor Zubkov miniszterelnök-helyettes vetette fel, aki a kancellárnak elmondta, hogy nagyon szurkolt a német válogatottnak. Szerinte ha Paul nem jósolta volna meg a Nationalelf vereségét, biztosan másként alakultak volna a dolgok. Ekkor szólt közbe Medvegyev, kajánul megjegyezve, hogy "mi pedig tegnap az étteremben megettük a fajtársát".

Az orosz elnök röviden még egyszer visszatért a VB-re a fórumon tartott beszédében, mondván, hogy a kancellárral sok témát megvitattak, ideértve a futballt is. Õ is elismerte, hogy az orosz delegáció jelentõs része a németeknek szurkolt, de - tette hozzá - "nem mi vagyunk a hibásak, hanem mások".

A németországi Oberhausenben található óceanáriumban lakik Paul, aki mindvégig tévedhetetlennek bizonyult. Helyesen voksolt a németek összes dél-afrikai mérkõzésére, bár a spanyolok ellen elveszített elõdöntõ után a német szurkolók legszívesebben megsütötték volna a nyolclábú állatot.

A jóslat a következõképpen készült: a gondozók elõkészítették az összecsapásokon játszó országok zászlóival díszített etetõket, s amelyik dobozból Paul elvette az eleséget, az a gárda nyert az adott találkozón.