2024.04.25. - Márk

A volt amerikai elnök üzent a magyar áldozatok hozzátartozóinak

„Nagyon sajnáljuk, ami történt” – üzente Bill Clinton a philadelphiai hajóbaleset áldozatait gyászolóknak. Az USA exelnöke a diákokat képviselõ ügyvéden keresztül fejezte ki együttérzését.
Ma érkezik haza S. Dóra és P. Szabolcs holtteste – erõsítette meg a korábbi híreket a philadelphiai hajóbaleset áldozatainak családját képviselõ ügyvéd, Rónai Péter. A tizenhat éves Dórát és a húszéves Szabolcsot ezen a héten helyezik örök nyugalomra.

Rónai szintén jogász felesége, akivel együtt dolgoznak az ügyön, azzal a géppel utazott Bécsbe, amelyen Bill Clinton érkezett egy konferenciára. Az államférfi pontosan ismerte Szabolcsék tragédiáját.

– Odamentünk hozzá a kollégámmal, megkérdeztük, hallott-e a philadelphiai szerencsétlenségrõl – mondta el Holly. – Azt válaszolta, errõl a tragédiáról mindenki hallott Amerikában, és mindenki együtt gyászol a családokkal. – Minden nagy nemzet és minden remek ember követ el hibákat, most nálunk történt mulasztás, hiba, ami tragédiát okozott. Nagyon nagyon sajnáljuk – tette hozzá az USA volt elnöke.

Holly buzdította Clintont: látogasson el Dóra és Szabolcs családjához, és a politikus nem tartja kizártnak, hogy az ausztriai konferenciáról ideutazik a diákok temetésére.