2024.03.29. - Auguszta

Szökevény metrószerelvény Londonban

Tizenhárom percen és hat állomáson át száguldott egy mûszaki feladatokat ellátó, utasok nélküli metrószerelvény Londonban.
Az északi vonalon közlekedõ szerelvény útjából el kellett terelni más metrókat, a kocsit végül négymérföldes száguldás után a Warren Street megállónál állították meg.

Az incidens fennakadásokat okozott a Northern Line mentén. Már vizsgálják, miként szabadulhatott el a sínkarbantartási munkákra kivezényelt szerelvény.

A kocsi felett a reggeli csúcsforgalom kezdetén vesztették el az irányítást, a munkába induló embereket szállító metrókat más vonalra terelték, a "szökevény vonatot" pedig a Charing Cross irányába vezényelték.

A szerelvénynek 13 perc szabadság jutott, utána a közlekedési szakemberek visszaszerezték az irányítást felette.

A Transport for London (TfL) közlekedési vállalat szóvivõje útján közölte: már megkezdték az eset kivizsgálását. "A biztonság az elsõdleges prioritásunk, természetesen azonnali vizsgálatot rendeltünk el" - mondta Richard Perry.

Biztonsági okokból egyes vonalakon a metró forgalmának részleges felfüggesztésére volt szükség.

Londonban 11 metróvonalon szállítják az utasokat. Becslések szerint naponta hárommillióan veszik igénybe a szolgáltatást, amely igen kiterjedt: hozzávetõleg 400 kilométeres.