2024.04.19. - Emma

Nyolcvanezer lakó egy családi házban Oroszországban

Egy ügyészségi ellenõrzés a minap fényt derített Oroszországban arra, hogy egy krasznodari családi házban 80 ezer ember van bejelentve, azonban a Szövetségi Migrációs Szolgálat közölte: a hír nem felel meg a valóságnak, csak a példátlan hõség és a szennyezett levegõ miatt a számítógépek felmondták a szolgálatot.
Az ügyészség a szolgálat krasznodari hivatalának adatfeldolgozó rendszerében találta figyelemre méltó adatot, de most a hivatal bejelentette: a példátlan hõség és levegõszennyezés, valamint a megfeszített munka következtében a krasznodari fiók adatfeldolgozó rendszere olyannyira felmondta szolgálatot, hogy csak a külföldi és állampolgárság nélküli személyek nyilvántartásának központi adatbázisába juttatott adatokban utólag 16 973 hibát fedeztek el.

Az ügyészség eredetileg arra a következtetésre jutott, hogy a szolgálat nem megfelelõen használja az állami elektronikus rendszereket és nem megfelelõen él felhatalmazásaival. A közlés szerint a szakértõk már dolgoznak a hibák elhárításán és az adatok rendbe tételén.