2024.03.29. - Auguszta

Szigorú feltételekkel szabadult Lohan

Szigorú feltételekkel szabadult Lindsay Lohan a börtönben és rehabilitáción eltöltött több mint egy hónap után. Ha megszegi azokat, megint rács mögött találja magát - rendelte el szerdán egy Los Angeles-i bíró.
A filmcsillagot 2007-ben ittas vezetés és kábítószer-fogyasztás miatt bocsátották próbaidõre, ám annak rendelkezéseit megszegte, ezért júliusban háromhavi börtönre és háromhavi bentlakásos rehabilitációra ítélték.

Lohan végül 14 napot töltött a rács mögött, majd 23 napra költözött be a rehabilitációra.

Elden S. Fox bíró az elmúlt három évben Lohanrõl készült orvosi és egészségügyi jelentések alapján indokoltnak tartotta a színész szabadlábra helyezését. Ugyanakkor a következõ 67 napra - november 1-ig - szigorú szabályokat állított fel. Lohannek pszichoterápián kell részt vennie, alkohol- és drogtanácsadásra kell járnia, és hetente több alkalommal szúrópróbaszerû alkohol- és kábítószer-teszten kell megjelennie.

A szabályok minden egyes pont megszegéséért harminc nap börtönt helyezett kilátásba a bíró.

A bíró kijelentette, hogy 2010 november 1-je után - amennyiben semmilyen panasz nem merült fel a színésznõvel kapcsolatban - Lohan ismét szabadon elhagyhatja majd Los Angelest.

A filmcsillag Machete címû filmjét 2010 szeptember 3-tól vetítik Észak-Amerikában. Ügyvédje szerint Lohan mielõbb dolgozni szeretne, és szerepet vállalt a Linda Lovelace pornósztárról készülõ életrajzi filmben.