2024.04.18. - Andrea, Ilma

Berlusconi tanácsai a fiataloknak

Keressenek munkát külföldön, házasodjanak milliomossal, és ne olvassanak újságot - viccek és anekdoták mellett ezekkel a tanácsokkal szolgált fiatalokkal való találkozóján Silvio Berlusconi olasz kormányfõ.
A miniszterelnök pártja, a Szabadság Népe (PdL) fiatal tagjaival szervezett programja során nem hiányoztak az immár szokásosnak mondható megjegyzések a nõkrõl, de komoly témákat érintve a kormányválság is szóba került. Berlusconi biztosította fiatal híveit, hogy a feszültségek ellenére nem lesznek elõrehozott választások.

A hallgatóságot megnevettetve a kormányfõ épp saját magát ajánlotta egy fiatal lány figyelmébe. "Szimpatikus vagyok, van pénzem, a legenda szerint nem is csinálom rosszul, másrészrõl viszont benne vagyok a korban, hamarosan örökölni is lehet utánam" - viccelõdött arról beszélve, hogy a fiatalok úgy is megoldhatják problémáikat, ha milliomossal házasodnak.

Berlusconi repertoárjába egy Hitler-vicc is belefért, történetei közül pedig a Margaret Thatcher volt brit miniszterelnökkel való találkozóját emlegette fel.

Emlékezete szerint Thatcher azt mondta, nem tud úgy kormányozni, ha olvassa az újságokat, azok ugyanis lehangolják. Ezért Berlusconi azt tanácsolta a hallgatóságnak, hogy ne fordítsanak túl nagy figyelmet a lapokra. Az olasz kormányfõ arról is beszélt, hogy szóvivõje csak a pozitív hangvételû írásokat tárja elé, õ maga hónapokig nem lapoz bele a kiadásokba.